Volkswagen Automobiles Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
701 Posts
went looking for my lost boost today, ripping the turbo off expecting to see some vanes missing, stripped the whole thing to find the turbo perfect. i have another "altered" one ordered, so am going to stick this one on ebay, is there anything else that could be wrong with the turbo if theres no cracks or vanes missing?
got rid of all the restrictive bits in the pre intercooler pipework while i was at it( you can see the black standard piping vs the new alloy piping in the second pic) and measured up for converting the i/c into a single pass setup. didnt think id ever see the ibiza like this again!


ps does anyone have any contacts for an alloy weld on bracket for the map sensor with a radiused adge ? had seen them in stainless but never alloy.



 

·
Registered
Joined
·
701 Posts
Discussion Starter · #3 ·
blew a boost pipe off, turbo made boost after i put pipe back on but only for a second, immediately tailing from 25psi to 13/14 psi. car has never ran the same since!
 

·
Registered
Joined
·
875 Posts
Definitley, check that the wastegate is not siezed shut. Also check the wastegate actuator, to ensure the diaphram is not split. This can be checked by pressureising the actuator with an air line at less than 10 psi, it should move the arm to the wastegate valve. After that check the hose to the boost controll solenoid and the hose from that to where ever it goes back onto the inlet manifold or pressure side of the turbo. It may be worth checking that the hose's are not blocked, seen this before. After that check, or replace the soleniod.

John
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
whats the craic with the wastegate bolt positioning, i would like to hold another psi or two before diverting, i take it i want to move it (very)slowly towards the other end of the threaded bolt?
 
1 - 6 of 6 Posts
Top