Volkswagen Automobiles Forum banner
1 - 20 of 28 Posts

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just got this in and there appears to be no RTE or TV3?? Shouldn't they be on channels 1 and 2 etc?? All im getting is BBC 1 and 2 on those channels?

Would there be a possibility it's a UK sky box? I ordered through the usual sky numbers?

The chap installing it said leave it on over night any reasons for this?
 

·
Registered
Joined
·
3,426 Posts
leave it on and the telephone connection in because they can update the system over the phone line
call youre customer support and they can di it
although the guy who installed it should have done it for you the lazy git

hope you get it fixed for the holiday season
 

·
Registered
Joined
·
3,426 Posts
its compulsory with Sky to have the phone line connected to youre digibox for the first 12 months
otherwise they wont connect you,
they guy installing it should have made you connect it to the phone line,
did he even mention a phone connection??
 

·
Resident Polo Pervert
Joined
·
5,183 Posts
The updates are done through the dish, not the phoneline, they only require a phone line connection so they can sting you on the interactive stuff.

You have a UK sky setup, which is better than the Irish one anyway, so I'd leave it as is, you can get the Irish channels on a normal aerial anyway!

I've a uk one and get 101 = BBC1, 102 = BBC2, 103 = ITV, 104 = Channel 4, 105 = Channel 5.

You can force the digibox to update its software by pressing and holding the "back up" button on the front panel, disconnecting the power supply at the plug while still holding back up, then reconnect it, keep back up pressed till all the fron panel lights come on (about ten seconds) then the skybox will download software, it can take up to ten minutes. DO NOT disconnect it or switch it off during this time.

Have fun.

PS 287
 

·
Formerly SteelGTI
Joined
·
744 Posts
Maybe a UK Viewing Card!!!!
Happened me on installation, had major s**t for 2 months.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Ill give your crazy method of software update a try tomorrow Gearóid once this 24 hour period has elapsed.

Im guessing 287 makes for late night viewing
With broadband I've gone beyond anything sky digital can bring in!

Does anyone know where I can find the codes for RTE/TV3 etc?
 

·
Resident Polo Pervert
Joined
·
5,183 Posts
Aye, it would be a UK card, thats what I have and it works no bother at all at all, all it does is change the epg listings, so the numbers get jumbled about a little.

Astra 2D (28.2E) - 10744.00 H - DVB - 22000 5/6 - NID: 2 - TID: 2043 - Txp: 43 - Beam: Astra 2D - Sky Digital
RTE One Ireland General VideoGuard 9601 2306 2307 eng 265 2305 2308 2002-04-25 +
RTE Network 2 Ireland General VideoGuard 9602 2309 2310 eng 266 2305 2311 2003-01-03 +
TG4 Ireland General VideoGuard 9603 2312 2313 iri 267 2305 2314 2005-10-17 +
TV3 Ireland Ireland General VideoGuard 9605 2315 2316 eng 269 2305 2317 2002-04-25 +

Clicky

As for the software update, its not crazy at all, it works.
 

·
Registered
Joined
·
3,426 Posts
ive done that software update bit with the buttons it works
 

·
Resident Polo Pervert
Joined
·
5,183 Posts
Of course it bloody well works


You hardly think I would be giving out untested advice


One thing though, if you have a weak signal you should not attempt it, otherwise it can corrupt the software leaving you a bit fupped!


PS secret installer menu, services, 4, 0, 1 enter
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Discussion Starter · #13 ·
QUOTE (GSBellew @ Dec 21 2005, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>One thing though, if you have a weak signal you should not attempt it, otherwise it can corrupt the software leaving you a bit fupped!


How can you test for this?
 

·
Registered
Joined
·
3,426 Posts
QUOTE secret installer menu, services, 4, 0, 1 enter

ahh yea i know it well a handy little tip
 

·
Registered
Joined
·
3,426 Posts
QUOTE or are you just an eternal fiddler like me who can't leave anything alone


i prefer to think that i have an inquisitive mind, if you dont mind
 

·
Resident Polo Pervert
Joined
·
5,183 Posts
QUOTE (benkenobi @ Dec 21 2005, 05:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>


i prefer to think that i have an inquisitive mind, if you dont mind


I was going to say that thats what the Mrs says about me, but the less said about that the better
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Cant make sense of these codes lads

Astra 2D (28.2E) - 10744.00 H - DVB - 22000 5/6 - NID: 2 - TID: 2043 - Txp: 43 - Beam: Astra 2D - Sky Digital
RTE One Ireland General VideoGuard 9601 2306 2307 eng 265 2305 2308 2002-04-25 +
RTE Network 2 Ireland General VideoGuard 9602 2309 2310 eng 266 2305 2311 2003-01-03 +
TG4 Ireland General VideoGuard 9603 2312 2313 iri 267 2305 2314 2005-10-17 +
TV3 Ireland Ireland General VideoGuard 9605 2315 2316 eng 269 2305 2317 2002-04-25 +

I need a frequency code to tune in each channel surely?
QUOTE Astra 2D (28.2E) - 10744.00 H - DVB - 22000 5/6 - NID: 2 - TID: 2043 - Txp: 43 - Beam: Astra 2D - Sky Digital
RTE One Ireland General VideoGuard 9601 2306 2307 eng 265 2305 2308 2002-04-25 +
RTE Network 2 Ireland General VideoGuard 9602 2309 2310 eng 266 2305 2311 2003-01-03 +
TG4 Ireland General VideoGuard 9603 2312 2313 iri 267 2305 2314 2005-10-17 +
TV3 Ireland Ireland General VideoGuard 9605 2315 2316 eng 269 2305 2317 2002-04-25 +
 
1 - 20 of 28 Posts
Top